Artikelnr: 1942

Mother Earth Premium Psylliumfröskal EKO 200g

Logga in för att se pris

Om produkten
PSYLLIUM – SKAL SOM GÖR GOTT I MAGEN Psylliumfröskal får man från växten Plantago ovata, som har sitt ursprung i...
Specifikation

PSYLLIUM – SKAL SOM GÖR GOTT I MAGEN
Psylliumfröskal får man från växten Plantago ovata, som har sitt ursprung i Indien och Pakistan. Skalen från psylliumfröna utgörs till största del av kostfi ber som sväller och blir geléaktiga när de blandas med vatten. De används på många håll vid magproblem eftersom de drar till sig vatten och skapar fast massa. Psylliumfröskal lämpar sig också vid glutenfri brödbakning, för att minska smulighet, eller för att reda såser.

ANVÄNDNING:
Psylliumskal använder du när du vill få något i köket att hålla samman bättre, exempelvis vid tillagning av gluten- och äggfria pannkakor, bröd eller kex. Var försiktig vid doseringen, och låt psylliumfröskalen få svälla i tio minuter för att se hur mycket du behöver, innan du häller på mer. Med en nypa psyllium kan du reda en sås utan att använda mjöl eller liknande.

Innehåll: psylliumfröskal
Ekocertifiering: Ja, ekologisk
Ursprung: Indien

 

Näringsvärde per 100 g
Energi  853 kJ/204 kcal
Fett  1,05 g
- varav mättat  0 g
Kolhydrater  3,56 g
-varav sockerarter 0 g
Protein 2,98 g
Fiber  85 g
Salt  0,00 mg

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.