Kan personal från 6 olika livserfarenheter och länder samarbeta?

En av våra många upparbetade styrkor är att vi välkomnar mångsidiga erfarenheter, kännedom om olika länder, kulturer och kök, samtidigt som vi är väldigt nyfikna och älskar att hitta nya sätt att samarbeta och hitta nya synergier mellan oväntade kontakter.

Vi har en toppenbra uppslutning av människor från så olika platser i världen som Peru, Norge, Sverige, Vitryssland, Bosnien och Kosovo. Tack vare de många intrycken vi tillsammans bär på och kan dela med oss av, så berikar det hela vår verksamhet – vi arbetar ju med råvaror som odlas på många olika håll, hundratals mil härifrån, och att ha den styrkan i vår internationella lilla grupp innebär att vi alltid är öppna för att kommunicera, samarbeta, söka nya uttryckssätt och förstå de många behoven hos både våra kunder och våra producenter.

 

ekologisk

Vårt sortiment består av ekologiskt, raw, IP livsmedelcertifikat, Eu-certifierat, gluten- & laktosfritt och KRAV! Vi jobbar alltid med årets skörd, vilket vi är i stort sett ensamma om!

Vi är ett transparent företag och vi är helt öppna med vart våra råvaror kommer ifrån. Spårbarhet idag är otroligt unikt och vi hoppas att det efterfrågas mer och mer för att skapa större rättvisa på jorden och gynna alla. Direct Trade är ett ärligare sätt att köpa råvaror på där vi försäkrar att pengarna når hela vägen fram till bonden. Vi betalar dem extra bra och besöker deras gårdar så ofta vi kan för att skapa nära, långsiktiga relationer. Direct trade ger en betydligt längre hållbarhet på råvarorna eftersom de inte ligger på några lager i Europa innan de kommer hit till Sverige, utan vi packar dem själva ivår lilla härliga fabrik i Landvetter utanför Göteborg. Det är fantastiskt!

Direkt handel

Vi är stolta över våra nära samarbeten med leverantörer, från biodlare i Sverige till kakaobönder i Peru. De förser oss inte bara med produkter och kunskap men har ofta en fantastisk historia att berätta! Endast genom direkt handel med bönder och kooperativ är det möjligt att säkerhetsställa kvalitet, spårbarhet och anständiga villkor. Minskade handelsled leder även till mindre frakter som i sin tur begränsar miljöpåverkan.

Ide

Natessens affärside är enkel, att erbjuda ekologiska råvaror direkt från bönder och kooperativ till alla som vill äta och leva hälsosamt. Men också främja ett större artutbud av livsmedel på Nordiska marknaden.