Om oss

Vilka är vi?

Natessen som företag grundades år 2014 med ambitionen att främja ekologiska och hållbara livsmedel från ursprungsländer. Vi startade vårt arbete med bönder och kooperativ i Peru redan 2011.

Natessen arbetar främst med ekoligiska premium råvaror på ett hållbart sätt. Vi arbetar även från ett socialt perspektiv där bönder skall få rätt betalt. Vårt lager och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg och vi är certifierade för Ekologisk import och produktion samt för IP Livsmedel.

Vår affärsidé

Genom direkt handel med bönder och kooperativ kan vi säkerställa kvalitet, spårbarhet och anständiga villkor. Färre handelsled leder även till färre frakter, som i sin tur begränsar miljöpåverkan.

Vår affärsidé är lika enkel som den är konkurrenskraftig: att erbjuda spännande och högkvalitativa ekologiska råvaror direkt från bönder och kooperativ till alla som vill leva hälsosamt. Förutom miljö och hälsa så värnar vi även om social hållbarhet. Därför arbetar vi nära våra leverantörer, från biodlare i Sverige till kakaobönder i Ecuador.

Certifierade för Ekologisk import och produktion samt för IP Livsmedel
Vi har allt ifrån konsumentförpackningar utav våra egna varumärken till bulkvaror i olika storlekar
Högkvalitativa ekologiska råvaror direkt från bönder och kooperativ till alla som vill leva hälsosamt

Våra Värderingar

Råvaror som gör gott för både vår kropp och planet – detta är filosofin vi lever efter på Natessen. Vi gör detta genom växtbaserade och ekologiska produkter av högsta kvalité. Produkter som är spännande, nyskapande – och inte minst supergoda.

Våra produkter säljs i hela Sverige och riktar sig främst mot livsmedelsbutiker, hälsokostaffärer, restauranger och webbutiker. Vi har en rad egna varumärken: Mother Earth, Råvarubutiken, Go For Life samt Natessen. Utöver dessa distribuerar vi ett antal andra varumärken såsom GEO, Probiform, Kuna, Wermlandschoklad och Muria.

Hur vet vi att eko verkligen är eko?

Genom våra ständiga möten, besök och uppföljande kontroller av de många olika leverantörer vi har i världen, så vet vi att vi med gott samvete kan stå för de ekologiska märkningarna av varorna du köper av oss. Vi väljer att hålla oss uppdaterade med vad som sker ute på ”våra” odlingar, med människorna och arbetsmiljöerna, med säsonger, kvaliteter, utmaningar och dussintals andra faktorer som påverkar våra varor – de varor vi sedan skickar vidare till er efter extra kontroller på plats i vårt lokala lager i Landvetter.

Korta transportsträckor & InHouse produktion

För oss är det en självklarhet att korta ner transportsträckorna, minska på mellanhänderna till ett minimum och känna till vad som sker med våra råvaror beroende på t.ex. vilken årstid de skickas från ursprungslandet (och ibland ursprungsregionen i större länder eller länder där klimatet skiftar en hel del från norr till söder).

Vi gör det genom att köpa direkt från alla våra producenter på plats, få varorna direkt transporterade till vårt eget lokala lager i Landvetter, och genom att in-house sköta allt från designen på förpackningen till själva paketeringen av alla beställningar. Vi missar inte ett hjärtslag på vägen från jord till era hyllor, och vi tror att vi är ganska unika om att hålla vår hand över hela kedjan på det här viset!

Kontakta oss

Har du frågor? Kontakta oss gärna!

Telefon: 031-43 20 32

Mailadress: info@natessen.com

Adress: Gröenvägen 11, 438 91 Landvetter

Öppetider: Måndag – Fredag 08.00-12.00, 12.30-16.00, avvikelser på helgdagar