Artikelnr: 2049x

Mother Earth Premium Jordmandel RAW&EKO Skalade 500g

Logga in för att se pris

Om produkten

Jordmandel, även kallad chufa på spanska, är en växt som producerar små rotknölar som är kända för sin unika smak och textur. Knölarna har en lite seg tuggkonsistens och smakar som en blandning mellan kokos och mandel.

Efter skörden tvättas jordmandeln noggrant och torkas för att kunna förvaras under längre perioder. Den kan användas rå eller tillagad och de torkade knölarna kan ätas som de är, eller malas till mjöl som kan användas vid bakning. Detta mjöl kan användas på samma sätt som mandelmjöl och ger en härlig smak och konsistens till bakverk.

Jordmandel kan också användas för att pressa olja, vilket ger en smakrik olja som är perfekt för matlagning eller som en dressing på sallader. Men det mest traditionella sättet att använda jordmandel är att göra en hälsosam dryck som heter Horchata de Chufa. Detta är en blandning av jordmandel och vatten som skapar en mjölkliknande dryck som är populär i Valencia-området i Spanien. Den serveras oftast kyld och är en perfekt och uppfriskande dryck på varma sommardagar.

Specifikation

Latinskt namn: Cyperus esculentus
Ingredienser: Skalad ekologisk jordmandel
Ursprung: Västafrika
Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 1842 kj / 440 kcal
Fett: 24 g
- varav mättat fett: 4,7 g
Kolhydrater: 51 g
- varav sockerarter: 17 g
Fiber: 13,6 g
Protein: 4,6 g
Salt: 0,02 g