Artikelnr: 1474x

Kelppulver RAW&EKO

Logga in för att se pris

Om produkten
Kombu är en typ av brunalg som vanligtvis växer i varma och grunda kustvatten med höga näringshalter. Vissa arter av kombu kan växa upp till 80 meter höga, vilket gör dem enkla att skörda och använda för olika ändamål. Kelp är namnet på torkad och malen kombu.
Specifikation
Innehåll: Pulver av torkad kombualg, kelp (Ascophyllum nodosum). Raw food-kvalitet: Ja Ekocertifiering: EU-ekologisk Ursprung: KanadaNäringsinnehåll per 100 gEnergi 1607 kJ/381 kcal Fett 3,6 g - varav mättat 1 g Kolhydrater 62,8 g -varav sockerarter 1,2 g Protein 4,9 g Fiber 8,4 g Salt 0,01 g
Användning

Det finns många sätt att använda kelppulver. Du kan strö det i sallader och soppor eller använda det som en krydda i matlagning för att ge en härlig havssmak. Pulvret kan också blandas i vatten eller juice och drickas direkt för en näringstät dryck. Att lägga en halv till en tesked kelppulver i en smoothie är enkelt sätt att få i sig sina alger utan att smaken är för stark. Kelp kan också användas som ett naturligt salt i röror och särskilt passande när man lagar sushi eller tonfisk.

Här är ett recept inspirerat av Alissa Cohens bok Living on Live food:

RÅ BLOMKÅLSKRÄM MED KELP (ca 4 pers)

1 dl linfrön
(blötlagda 1 timme)
2 dl vatten
2 tsk miso
1 vitlöksklyfta
1 tsk kelppulver
1/2 blomkålshuvud
1/2 blomkålshuvud
2 msk tahinijuice från 2 citroner

Blötlägg linfröna i vattnet i 1 timme. Stoppa sedan i en mixer med blomkål, tahini, citronjuice, miso, vitlök och kelp, och kör tills det blir en slät kräm. Ät krämen till sallad, bröd eller annat.