Artikelnr: 1358x

Matcha ME RAW&EKO 100g

Logga in för att se pris

Om produkten

Ekologisk matcha av fantastisk kvalitet, odlat och framställt på traditionellt vis!
Matcha, används i den traditionella Japanska tecermonin "Cha No Yu". Det är ett mycket speciellt och elegant och te i pulverform. Att använda malt te, pulver och vispa upp det til en dryck, utgör det ursprungliga sättet att dricka te, både i Kina och Japan.

Olika sorters te från en växt
Alla tesorter framställs av samma planta, Camellia Sinensis och dess underarter. Men slutprodukten skiljer sig mycket åt beträffande utseende, smak och koffeinnivå. Detta beror bland annat på hur tebladen behandlas efter skörden och graden av oxidering som tebladen utsätts för. Grönt te oxideras inte utan ångas eller rostas för att förhindra att oxidationen startar. Matcha ångas efter skörden och torkas utan att rullas. Under torkningen tas stjälkar och större fibrer bort för att pulvret skall bli så fint som möjligt. Därefter mals tebladen i en stenkvarn. I Japan har man druckit matcha sedan 1100 talet.

Matcha tillverkas av tencha vilket (precis som det fina, berömda teet gyokoro) odlas i skugga de sista veckorna innan skörd (man täcker helt enkelt över teet och odlar det "under soltak" de sista veckorna) för att koncentrationen av smaker och klorofyll skall bli så hög som möjligt.

Specifikation

Latinskt namn: Camellia sinensis
Ingredienser: Ekologiskt matchapulver
Ursprung: Kina
Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 1336 kJ / 319 kcal
Fett: 5 g
- varav mättat fett: 0,96 g
Kolhydrater: 27,22 g
- varav sockerarter: 3,22 g
Protein: 26,31 g
Salt: 15 mg
Fiber: 30,09 g

Användning

Användning
Att dricka Matcha brukar vara en stor upplevelse. Med tiden är det dock fritt fram att experimentera!
Det finns också många olika typer av recept, både maträtter och desserter och drycker, såser, glass, smoothies, lattes med mera där Matcha ingår, så detta är ett te med många intressanta möjligheter. Prova gärna grön choklad, färgad av just Matcha! Viktigt är att temperaturen på vattnet inte överstiger 70 grader.

Latinskt namn: Camellia sinensis
Ingredienser: Ekologiskt matchapulver
Ursprung: Kina
Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 1336 kJ / 319 kcal
Fett: 5 g
– varav mättat fett: 0,96 g
Kolhydrater: 27,22 g
– varav sockerarter: 3,22 g
Protein: 26,31 g
Salt: 15 mg
Fiber: 30,09 g

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.