Natessen
Artikelnr: 1053x

Kokosmjöl EKO

Logga in för att se pris

Om produkten
Kokosmjöl tillverkas genom att det färska kokosnötsköttet först skalas och malas till små bitar, som sedan pressas för att extrahera oljan. Resterna torkas sedan varsamt på låg temperatur för att bevara dess näringsvärde och råa standard.Eftersom kokosmjölet har en lätt söt smak och mild arom av kokos behöver du inte tillsätta mycket extra sötningsmedel i dina recept. Använd det istället som en naturlig smaksättare i dina smoothies, soppor eller bakverk.Kokosmjöl är också ett bra alternativ för de som söker glutenfria och laktosfria ingredienser, eftersom det är fritt från båda dessa ämnen. Men på grund av dess brist på gluten binder det inte lika bra som vanligt mjöl, så det är viktigt att använda rätt proportioner i dina recept. Med lite experimenterande kan du dock hitta det perfekta förhållandet och uppnå utmärkta resultat vid bakning med kokosmjöl.
Specifikation
Innehåll: Finmalet kokosmjöl Raw food-kvalitet: Ja Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt Ursprung: Sri LankaNäringsvärde per 100 g Energi 1637 kJ/391 kcal Fett 13,3 g – varav mättat 12,3 g Kolhydrater 49,5 g -varav sockerarter 0,1 g Protein 18,2 g Fiber 40,45 g Salt 72 mg
Användning

Kokosmjöl är en mångsidig ingrediens som kan användas på många sätt i ditt kök, och dess hälsosamma näringsprofil gör det till ett utmärkt alternativ till traditionella mjöl.