Natessen
Artikelnr: 2093x

Kokosmjölkpulver EKO

Logga in för att se pris

Om produkten
Vårt fantastiska kokossortiment, inklusive vårt kokosmjölkspulver, är tillverkat av våra samarbetspartners på Sri Lanka. Kokosmjölkspulvret har en hög fetthalt, vilket kan leda till klumpbildning, men detta är enkelt att hantera genom att bara mosa ner det med en sked eller liknande verktyg.Tillverkningen av pulvret börjar med att extrahera kokosmjölken från hela kokosnötter, som sedan hettas upp och kyls ner tills det omvandlas till ett fint pulver.
Specifikation
Latinskt namn: Cocos nucifera Ingredienser: pulver av ekologisk kokosmjölk Ursprung: Sri Lanka Förvaring: Förvaras torrt och svalt.Användning: Använd som vanlig kokosmjölk genom att blanda pulver med vatten (ca 5 msk pulver till 4 dl vatten kan vara en lagom måttstock) Tar du mindre pulver får du kokosgrädde som kan användas i efterrätter. Använd i matlagning, drycker som varm choklad eller vegansk milkshake eller ge en tropisk kokossmak till smoothies.Näringsvärde per 100 g: Energivärde: 2667kJ/637 kcal Fett: 50,1 g - varav mättat fett: 40 g Kolhydrater: 40,25 g - varav sockerarter: 8,75 g Fibrer: 0 g Protein: 6,25 g Salt: 125 mg
Användning

Kokosmjölkspulvret används ofta som en smaksättning i det asiatiska köket, särskilt som en bas för grytor och curryrätter när det blandas med kryddor. Det är också en populär produkt bland friluftsentusiaster på grund av sin lätta vikt och enkelhet att ta med sig på vandringar. Genom att blanda pulvret med vatten kan du snabbt och enkelt göra din egen kokosmjölk var som helst.