Artikelnr: 1122x

Mother Earth Premium Kokossocker EKO 500g

Logga in för att se pris

Om produkten
Kokossocker, även känt som kokospalmssocker, är en traditionell sötningsingrediens som har använts i Sydostasien i tusentals år. Kokospalmen finns också vanligtvis i Europa, Asien och USA, där den ofta symboliserar seger. Nektaren från kokospalmen kokas för att bilda kristaller, som sedan malas till en oraffinerad sockertyp.
Specifikation
Innehåll: Kristalliserad nektar från kokospalmsblommor (Cocos nucifiera) Raw food-kvalitet: Nej, nektaren värms till över 80 grader. Ekologiskt: EU-ekologiskt Ursprung: Indonesien Näringsvärde per 100 g:
Energivärde1597 kJ/376 kcal
Kolhydrater92 g
– varav sockerarter87 g
Protein1,2 g
Fett0,1 g
– varav mättat0,1 g
Kostfiber1,3 g
Natrium204 mg
Salt0,5 g
 
Användning

Du kan använda kokossocker i en mängd olika recept, inklusive matlagning, bakning, efterrätter, pannkakor, smoothies, te och kaffe. Det fungerar som en utmärkt ersättning för vanligt socker, och kan användas i samma proportioner i recept. Kokossocker har en mild och välsmakande kola- eller karamellsmak, samt en mjukare konsistens som gör det enkelt att arbeta med. För de som vill minska intaget av vanligt socker i kaffe och te, är kokossocker ett hälsosammare alternativ som ger en extra smakrik kolasötma till latten.