Artikelnr: 1328x

Mother Earth Premium Kokosmjöl EKO 500g

Logga in för att se pris

Om produkten

Kokosmjöl EKO 500g från Sri Lanka – Mother Earth

För att tillverka kokosmjöl börjar man med att skala och mala det färska kokosnötsköttet till små bitar som sedan pressas för att extrahera oljan. De återstående resterna torkas sedan varsamt på en låg temperatur för att behålla dess näringsvärde och råa standard.

Specifikation

Näringsvärde per 100 g
Energi 1390 kJ/335 kcal
Fett 12,6 g
varav mättat 11,6 g
Kolhydrater 17,8 g
varav sockerarter 17 g
Protein 20 g
Fiber 40 g

Användning

Kokosmjölets lätta söta smak och milda kokosarom innebär att du inte behöver tillsätta mycket extra sötningsmedel i dina recept. Det fungerar istället som en naturlig smaksättare i dina smoothies, soppor och bakverk.

Kokosmjöl är också ett utmärkt val för de som söker glutenfria och laktosfria ingredienser eftersom det inte innehåller någon av dessa ämnen. Men eftersom det inte har gluten binder det inte lika bra som vanligt mjöl, så det är viktigt att använda rätt proportioner i dina recept. Med lite experimenterande kan du dock uppnå utmärkta resultat vid bakning med kokosmjöl.

Kokosmjöl är en mångsidig ingrediens som kan användas på många sätt i köket. Dess hälsosamma näringsprofil gör det till ett utmärkt alternativ till traditionella mjöl, så tveka inte att prova det i dina favoritrecept!