Kakaopulver Pangoa Rå EKO

Kakaopulver Pangoa Rå EKO

Varumärke: 
Mother Earth Big PackNatessen
Eko: 
Artikelnr: 1008 Kategori:

Beskrivning

Kakaobönor i sin renaste form är criollobönor som erbjuder en fantastisk smaksensation. Vi hämtar våra kakaobönor från Pangoakooperativet i Satipo-provinsen i centrala Peru, som grundades av 50 småbönder år 1978 för att förbättra levnadsförhållandena för medlemmarna genom socialt engagemang. Idag är kooperativet upp till 607 medlemmar och har imponerat med hållbara investeringar i miljö, hälsa, utbildning och jämställdhet.

Pangoakooperativets kakaobönder odlar ekologisk criollo, en av de mest utsökta kakaosorterna, på cirka tre hektar av varje kakaoodlares mark. Dessa ekologiskt certifierade kakaoodlingar är ett bevis på kooperativets engagemang för hållbarhet och hög kvalitet.

Kakaopulver erhålls vanligtvis genom uppvärmning och pressning av kakaomassa, vilket resulterar i både kakaofett och presskaka som sedan mals till kakaopulver. Vårt råa kakaopulver produceras genom kallpressning utan uppvärmning, vilket ger det en lite grövre struktur.

Kakao växer på kakaoträdet och varje frukt innehåller mellan 25 och 50 kakaobönor. Criollo är en av de tre huvudsakliga kakao-sorterna, tillsammans med Forastero och Trinitario, och anses vara kakaons Rolls Royce på grund av dess utsökta smak. Men criollosorten är också mer känslig för sjukdomar, vilket gör att den odlas i mindre skala.

Vi är stolta över att erbjuda våra kunder kakaobönor av högsta kvalitet från Pangoakooperativet i Peru och vårt råa kakaopulver, som är framställt med omsorg för miljön och hälsan hos våra producenter.

Latinskt namn: Theobroma cacao
Ingredienser: Ekologiskt kakaopulver
Ursprung: Peru
Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 1840,96 kj / 440 kcal
Fett: 21 g
- varav mättat fett: 4,8 g
Kolhydrater: 64 g
- varav sockerarter: 0 g
Protein: 20 g
Fiber: 33,9 g
Salt: 0,2 g

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2023 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram