Natessen
Artikelnr: 2526x

Tapiokamjöl EKO 5kg

Logga in för att se pris

Om produkten
Tapiokamjöl, en finmald mjölvariant som framställs genom att extrahera stärkelsen från cassavaroten, även känd som tapiokarot. Cassava är en rotfrukt som är allmänt förekommande i många delar av världen och är särskilt populär inom asiatisk, sydamerikansk och afrikansk matlagning.Tapiokamjöl erkänns för sin förmåga att ge olika recept struktur och textur. Det fungerar ofta som ett glutenfritt alternativ i matlagning och bakning, särskilt för personer som lider av celiaki eller har glutenintolerans. Dess neutrala smak och förmåga att absorbera vätska gör det till ett utmärkt val för att tjocka och ge fyllighet åt såser, soppor och fyllningar. 
Specifikation
Ursprung: Thailand Ingredienser: ekologisk tapioka stärkelse Bäst före: se etiketten Förvaring: svalt och torrt Återvinning: påsen sorteras som plastNäringsvärde per 100 g Energi…. 1498 kJ/358 kcal Fett…………………………..0,02 g varav mättat fett…..0,01 g Kolhydrater…………….88,7 g varav sockerarter …..3,4 g Kostfiber……………………0,9 g Protein ………………………0,2 g Salt…………………………0,003 g
Användning

En av de mest vanliga användningarna av tapiokamjöl är inom glutenfri bakning. Det kan användas ensamt eller i kombination med andra glutenfria mjölsorter för att ersätta vetemjöl i recept. Tapiokamjölet bidrar till att ge volym och elasticitet åt degen och hjälper till att skapa ett mjukt och saftigt resultat i bröd, kakor och bakverk.

Tapiokamjöl kan också fungera som ett substitut för potatismjöl eller maizena för att tjocka soppor, såser och pajfyllningar. Det har en hög absorptionskapacitet och ger en klarare konsistens jämfört med andra bindemedel. Det är dock viktigt att notera att tapiokamjöl inte är lämpligt för att skapa pudding eller liknande efterrätter, då det inte ger samma krämiga konsistens som tapiokapärlor.