Natessen
Artikelnr: 1054

Kokosflingor EKO

Logga in för att se pris

Om produkten
Lite allmänt om kokos Kokos kommer från kokospalmen (Cocus nucifera), en tropisk växt som tillhör palmträden. Den blir mellan 20...
Specifikation

Lite allmänt om kokos
Kokos kommer från kokospalmen (Cocus nucifera), en tropisk växt som tillhör palmträden. Den blir mellan 20 och 30 meter hög och dess kokosnötter har använts i århundraden för sitt näringsrika innehåll. Kokosnöten är en kokospalmfrukt och ingen egentlig nöt, utan en stenfrukt.

Näringsinnehåll i kokos
Kokosnötskärnan omges av ett en till två centimeter vitt, tjockt, aromatiskt fruktkött som kan användas till kokosolja, kokosfett eller kokosflingor. Den rivna kokosen är en källa till järn, kalium, magnesium och fosfor.

Fetterna i kokos
Fettet i kokosnöten kallas laurinsyra och omvandlas till monolaurin, som är antibakteriellt, och som även återfinns i modersmjölk för att skydda det lilla barnet mot infektioner.

Hur använder jag riven kokos?
Riven kokos kan användas i bak och godis, som exempelvis kokostoppar, och det förekommer även i maträtter, som till en rå pad tai till exempel.

Latinskt namn: Cocus nucifera
Ingredienser: Riven kokos
Raw food-kvalitet: Kan ej garanteras
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 2492 kJ/604 kcal
Fett: 68 g
- varav mättat fett: 61,4 g
Kolhydrater: 6,4 g
-varav sockerarter: 0,12 g
Protein: 5,6 g
Fiber: 16,3 g
Salt: 20 mg

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.