Natessen
Artikelnr: 2108x

Mother Earth Premium Aprikoser EKO 250g

Logga in för att se pris

Om produkten

Ekologiska Aprikoser

Söta och lena aprikoser från Turkiet

Aprikoserna (Prunus armeniaca) växer på ett träd som ursprungligen fanns i Kina, men fördes av romarna till Europa och i dag produceras faktiskt de flesta torkade aprikoser i Turkiet, som står för hela 85 procent av världsproduktionen. Frukten påminner mycket om nektariner, men den har ingen hårig yta och den räknas till stenfukterna eftersom den har en kärna.

<
Specifikation

Ursprung: Turkiet
Ingredienser: soltorkade ekologiska aprikoser
Förvaring: svalt och torrt

Näringsvärde per 100 g
Energi 1009 kJ/241 kcal
Fett 0 g
varav mättat fett 0 g
Kolhydrater 62,6 g
varav sockerarter 53,4 g
Kostfiber 7,3 g
Protein 3 g
Salt 10 mg

Användning

p>Hur använder jag torkade aprikoser?

Torkade aprikoser är en utmärkt ingrediens att tillsätta i bröd, kakor, eller bullar, om man vill ha en fruktig och frisk konsistens eller att använda i matlagningen. Det går givetvis bra att äta aprikoser som de är, till mellanmål, som ett snabbt energitillskott efter träningen eller att blanda dem med nötter och gryn till en egen müsli. Aprikoser är naturligt söta och sätter god smak, men håller samtidigt mängden socker nere. Om de upplevs som hårda, kan man lägga dem i varmt vatten, så mjukas de upp.

Vi använder aprikoser i hemmalagad musli samt som sötningsmedel. För att använda torkad aprikos som sötning bör denna blötläggas ett par timmar. Även blötläggningsvattnet kan användas för att söta exempelvis mandelmjölk.