Artikelnr: 1402

Mother Earth Premium Jordmandel RAW&EKO 500g

Logga in för att se pris

Om produkten
Det är växtens rotknölar som kallas jordmandel, chufa på spanska. Den råa knölen har en lite seg tuggkonsistens och smakar...
Specifikation

Det är växtens rotknölar som kallas jordmandel, chufa på spanska. Den råa knölen har en lite seg tuggkonsistens och smakar som ett mellanting mellan kokos och mandel. Efter skörden tvättas jordmandeln och torkas för att kunna förvaras under längre perioder.
Jordmandel kan användas rå eller tillagad. De råa, torkade knölarna kan ätas som de är (gärna blötlagda för att få en mjukare konsistens) eller malas till mjöl som kan användas vid bakning. Den kan användas på samma sätt som mandel. Man kan också pressa oljan ur jordmandel.
Det traditionella är dock att göra en s.k. Horchata de Chufa, en näringsrik och hälsosam dryck. Horchata de Chufa är jordmandel mixad med vatten till en ”jordmandelmjölk” och är en vanlig dryck i Valenciaområdet. Den serveras kyld.??

Latinskt namn: Cyperus esculentus
Ingredienser: Torkad ekologisk jordmandel
Ursprung: Västafrika
Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 2077 kj / 496 kcal
Fett: 24,9 g
- varav mättat fett: 4,7 g
Kolhydrater: 63,6 g
- varav sockerarter: 21,8 g
Fiber: 33 g
Protein: 4,6 g
Salt: 0,004 g

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.