Natessen
Artikelnr: 2160x

Paranötter Premium ME RAW&EKO 200g

Logga in för att se pris

Om produkten

Ekologiska paranötter!
På det 50 meter höga paranötsträdet, som för övrigt kan bli 1000 år gammalt, växer frön som ramlar ner till marken som nötter. Trädet växer vilt i Amazonas och därför är nötterna helt fria från bekämpningsmedel.

Specifikation

Latinskt namn: Bertholletia excelsa
Ingredienser: Ekologiska paranötter
Ursprung: Bolivia
Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 2835 kj / 687 kcal
Fett: 66,3 g
- varav mättat fett: 15,1 g
Kolhydrater: 4,8 g
- varav sockerarter: 2,3 g
Protein: 14,3 g
Fiber: 7,5 g
Salt: 0,01 g

Användning

Hur använder jag paranötter?

Paranötterna kan vara ett enkelt mellanmål eller kan i hackad form blandas i morgonfilen. De kan köras i en blender till paranötsmjölk som kan änvändas osilad eller silad. Prova också att göra banan-och-paranötspannkakor där du mixar bananer och paranötter till en smet, för att sedan torka över natten i en torkugn. Supergoda att rulla och fylla med blåbär och lönnsirap! Paranötterna har en relativt kraftig smak, som påminner lite om kokos. En viss försiktighet bör iakttas om man lider av födoämnesallergier då paranötter kan framkalla allergiska reaktioner. Paranöten är också utmärkt för den som vill slå på stort och hellre äta några få stora nötter och få en energikick, i stället för många små.

Gör ”Paramesan”

Gör din egen parmesanost! Mixa paranötter till smulor tillsammans med vitlök, näringsjäst och lite salt. Mycket gott. Piffar upp vilken gammal squashpasta som helst…

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.