Artikelnr: 2601x

Grekiskt Havssalt Fint 1kg

Logga in för att se pris

Om produkten
Grekiskt havssalt är en ren och naturlig produkt som skördas från det klara, blå vattnet i Egeiska havet och Joniska havet runt Grekland. Detta salt är känt för sin höga kvalitet, milda smak och den skonsamma skördningsprocess som bevarar dess naturliga mineraler och spårämnen. Grekiskt havssalt har länge varit en oumbärlig del av det grekiska köket och används idag över hela världen i både matlagning och hälsovård. 

Ursprung och Utvinning

Grekiskt havssalt skördas traditionellt från saltdammar vid havskusten, där havsvatten samlas och får avdunsta naturligt i solen. Denna metod, som är både miljövänlig och hållbar, har praktiserats i Grekland i århundraden. Efter avdunstningen kvarstår rena saltflingor, som sedan samlas in för hand. De mest kända platserna för saltutvinning i Grekland inkluderar ön Kythira, Messolonghi-lagunen och Mani-halvön.
Specifikation
Ingredienser: finmalet havssalt Ursprung: Grekland Förvaring: svalt och torrtNäringsvärde per 100 g Energi 0 kJ/0 kcal Jod 2000 µg 1333% av RI Natrium 37600 mg 7520% av RI Järn 3 mg 21% av RI
Användning

Användning i Matlagning

Grekiskt havssalt är en favorit bland kockar och matentusiaster för dess rena smak och krispiga textur. Det används både som ett bordssalt och som en finish på rätter för att lyfta fram smaker. Dess milda, men distinkta sälta passar utmärkt till medelhavsmat, inklusive grillade grönsaker, färsk fisk, fetaost och olivrätter. Det är också populärt i bakning, där det kan användas för att balansera sötma och ge en komplex smakprofil till bröd och bakverk.

 

Användning i Hemmet

Förutom dess kulinariska användningar, har grekiskt havssalt även plats i hemmet för olika wellness- och skönhetsbehandlingar. Saltet används i hemgjorda skrubbkrämer, badsalter och detoxbehandlingar för att dra nytta av dess naturliga mineraler och exfolierande egenskaper. Ett bad med grekiskt havssalt kan bidra till att lindra muskelspänningar och förbättra hudens textur.