Artikelnr: 2188x

Kryddnejlika Hel ME EKO 100g

Logga in för att se pris

Om produkten

Kryddnejlika Hel

Kryddnejlika är en krydda som kommer från torkade blomknoppar av ett träd som kan bli upp till 10 meter högt. Bladen på trädet är elliptiska, glansiga och har en aromatisk doft. Knopparna skördas innan de blommar och torkas sedan för att bli hårda och brunsvarta. Kryddnejlika är en mycket populär krydda runt om i världen, särskilt i Kina.

Specifikation

Latinskt namn: Syzygium aromaticum
Ingredienser: Hel kryddnejlika
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Passar bra till fläsk, vilt, soppor, marinader, frukt och i olika inläggningar.

Näringsvärde per 100 g
Energi 1809 kJ/432 kcal
Fett 20 g
- varav mättat 6,1 g
Kolhydrater 52 g
-varav sockerarter 51 g
Protein 6 g
Kostfiber 9,6 g
Salt (natrium) 0,6 g

Användning

Den används ofta i kötträtter och för att ge smak åt ris. Kryddnejlika är också en vanlig ingrediens i olika kryddblandningar, inklusive curry, garam masala och den kinesiska kryddblandningen Fem kryddor (bestående av szechuanpeppar, stjärnanis, kanel, kryddnejlika och fänkålsfrö).

Kryddnejlika har en mycket stark och intensiv doft, och därför bör man vara försiktig när man använder den. Den passar bra till fläsk, vilt, soppor, marinader, frukt och i olika inläggningar. Till jul är kryddnejlika en vanlig ingrediens i pepparkakor och glögg, och hela nejlikor kan användas som dekoration på apelsiner.

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.