Artikelnr: 2325x

Kanel Cassia Malen EKO 1kg

Logga in för att se pris

Om produkten
Kanel Cassia EKO 1kgKanel är en av våra vanligaste kryddor i Sverige och även en av våra mest omtyckta. Kanelen kommer ifrån barken på trädet som sedan mals till detta pulver.Det är dock skillnad på kanel och kanel och denna cassia kanel bör ätas med försiktighet. I kanelen finns det nämligen ett ämne som heter kumarin vilket tyvärr kan skada vår lever. I cassia kanelen finns den i betydligt högre dos än vad det gör i ceylon kanelen.Vi har ändå valt att ta in denna sorten då vi fått många kommentarer om att ceylon kanelen inte smakar kanel. Ceylon kanel har en mycket blommigare smak och doft än vad cassia kanelen har som smakar som det traditionella kanel som vi är vana vid här i Sverige.
Specifikation
Ingredienser: ekologiskt cassia kanel Ursprung: Indonesien Förvaring: Förvaras torrt och svalt. Användning: Använd i bakverk och matlagningObs tänk på att inte använda för mycket utav cassia kanelen, max 1 tsk per dag för vuxna och ½ tsk per dag för barn
Användning

Rekommenderat ifrån livsmedelsverket är att vuxna bör begränsa sin konsumtion av kanel till ungefär en tesked per dag och barn till ungefär en halv tesked per dag för att undvika risk för leverskador. Att äta mer kanel än detta vid enstaka tillfällen innebär dock inte någon risk.

Rekommendationen gäller cassiakanel (Cinnamomum cassia) som är den kanelart som oftast används som krydda i Sverige. Ceylonkanel (Cinnamomum zeylanicum) innehåller mycket mindre kumarin än cassiakanel och innebär ingen risk vad gäller intag av kumarin.