Natessen
Artikelnr: 2501

Ashwagandhapulver ME EKO 125g

Logga in för att se pris

Om produkten
Ashwagandhapulver är ett pulver som utvinns från roten på ashwagandhaväxten. Växten har en lång historia inom ayurvedisk medicin och nämns...
Specifikation
Ashwagandhapulver är ett pulver som utvinns från roten på ashwagandhaväxten. Växten har en lång historia inom ayurvedisk medicin och nämns i skrifter som är över 8000 år gamla. Namnet ashwagandha betyder "hästens lukt" eftersom dess rot har en stark doft som påminner om hästens lukt. På latin heter ashwagandha Withania Somnifera, vilket betyder "sömngivande". Ashwagandhaväxten kan bli upp till 170 cm hög och dess frukter är relativt små och oftast i nyanser av gult och rött. Växten finns främst i Indien, Sri Lanka och Pakistan och de bästa exemplaren väljs noggrant ut innan de torkas och malas ner till ett finkornigt pulver. Eftersom pulvret kommer från hela växten går inga näringsämnen förlorade i processen. Det är viktigt att notera att vissa studier har visat att ashwagandha kan ha skadliga effekter på foster, så gravida eller ammande kvinnor bör undvika att inta ashwagandha.
Ursprung: Indien Ingredienser: pulver av rotdelar från ashwagandha Näringsvärde per 100 g Energi 1159 kJ/277 kcal Fett 0,3 g Kolhydrater 46,9 g -varav sockerarter 10,7 g Protein 3,7 g Fiber 36 g Salt 0 g OBS! Vissa studier har visat att ashwagandha kan ha skadliga effekter på foster, så du bör undvika att inta ashwagandha om du är gravid eller ammande.

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.