Artikelnr: 2485x

Cordycepspulver EKO 100g

Logga in för att se pris

Om produkten

Utvinning och Historia

 Cordyceps har omnämnts i kinesiska skrifter ända sedan Tang-dynastin, cirka 620 e.Kr. Den nådde Europa först på 1700-talet, introducerad av en fransk präst som besökt den kinesiske kejsaren. Svampen imponerade då på kontinentens medicinska elit. Eftersom cordyceps endast växer på den tibetanska platån och i Himalaya, och är mycket sällsynt i vilt tillstånd, har den länge varit svår att få tag på både i sitt ursprungsområde och i västvärlden. På senare år har man dock utvecklat en metod för artificiell odling genom en "flytande jäsning"-process, som producerar cordyceps nästan lika näringsrik som den vilda varianten. Svampen mals sedan till ett finkornigt pulver. 

Kosttillskott

Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Förvaras utom räckhåll för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett substitut för en varierad kost.
Specifikation
Ingredienser:Ekologiskt cordycepspulverNäringsvärde per 100 g Energi 1616 kJ/388 kcal Fett 14,8 g - varav mättat 3,4 g Kolhydrater 14 g -varav sockerarter 0,5 g Fiber 26,9 g Protein 36,4 g Salt 0,03 mg