Natessen
Artikelnr: 2148

Mother Earth Premium Valnötter RAW&EKO 150g

Logga in för att se pris

Om produkten
Valnötter – bästa antioxidantkällan bland nötter! Valnöten, som finns naturligt från balkan och i ett bälte ned mot Turkiet och...
Specifikation

Valnötter – bästa antioxidantkällan bland nötter!
Valnöten, som finns naturligt från balkan och i ett bälte ned mot Turkiet och Libanon, är ingen nöt i ordets rätta bemärkelse, utan en s.k. stenfrukt. Fetthalten är ungefär 60% och den innehåller mycket antioxidanter, mer än någon annan «nöt». Vi använder valnötter i många olika slags patéer och även i müsli. Ett tips för att få nöten extra gräddig i smaken är att blötlägga den över natten, och sedan torka torr i torkugn!

Latinskt namn: Junglans regia
Ursprung: Moldavien
Ingredienser: ekologiska valnötter
Förvaring: Förvaras torrt och svalt
Valnötter kan användas i sallader, såser, efterrätter, kakor och andra bakverk eller varför inte i ett matigt frukostbröd. Låt inte nötterna stanna på julbordet. De är det perfekta mellanmålet och tilltugget att ha framför tv:n, året om. De innehåller varken tomma kalorier eller färgämnen och håller blodsockret på en jämn nivå.

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 2736 kJ/654 kcal
Fett: 62,5 g
-varav mättat fett: 6,1 g
Kolhydrater: 13,7 g
-varav sockerarter: 2,6 g
Protein: 15,2 g
Fiber: 6,7 g
Salt: 2 mg

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.