Natessen
Artikelnr: 2156x

Mother Earth Premium Macadamianötter RAW&EKO 500g

Logga in för att se pris

Om produkten

Ekologiska macadamianötter!

Vad är macadamianötter?

Var hittar man macadamianötter?

Du hittar den på 12-18 meter höga träd i subtropsika områden. Ursprungligen så härstammar macadamianöten från Australien, där den också kallas Queenslandnöt, efter området den upptäcktes i. I dag så odlas den i plantager över hela Australien men också i delar av Afrika och Sydamerika.

Specifikation

Latinskt namn: Macadamia integrifolia
Ingredienser: Ekologiska macadamianötter
Ursprung: Kenya
Förvaring: Förvaras torrt och svalt
Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 3021 kj / 734 kcal
Fett: 73,1 g
- varav mättat fett: 12,5 g
Kolhydrater: 5,1 g
- varav sockerarter: 4,8 g
Protein: 8,5 g
Fiber: 10,8 g
Salt: 0,0037 g

Användning

Med lite vatten (hur mycket beror på hur tjock krämen ska vara), lite agave eller yaconsirap, lite vaniljpulver och möjligtvis med någon smaksättning (t.ex. kakaopulver/ carob) som du kör i matberedaren har du en perfekt kräm att servera till fruktsallader/ chokladmousse/ bakelser.

Hur används macadamianötter?

Vad kan man då göra av nötterna förutom äta dem som de är eller att hacka dem och strö i choklad? Om man gör sina egna hälsobars/nötbars hemma att ta med till träningen, kan man prova med att ta med ett par macadamianötter eller strö dem i müslin, yoghurten eller använda vid brödbaket och matlagningen. Den kan också blandas med andra nötter eller frön, om du vill ha en mix av näringsämnen.

OBS! Förvara nötterna kallt

Förvara nötterna torrt och svalt i kylen så håller de dessutom länge. Om man däremot är allergisk mot nötter, ska man även vara försiktig med macadamianöten. Annars är den här lilla Australiennöten fantastisk. Så liten men ack så energirik och full av näring!