Artikelnr: 303057

EBION Vildhonung (Trädljung) EKO&RAW 250g

Logga in för att se pris

Om produkten

Ebion ljunghonung - rå ekologisk honung med smak från medelhavet

All honung från grekiska Ebion är hanterad utan uppvärmning, och besitter därmed alla de unika kvaliteter som en rå honung har. För denna honung är den huvudsakliga "dragväxten" en art av ljung, vilket ger en tjock honung med fantastisk smak, som också håller sig flytande och inte kristalliseras.

Trädljung (Erica arborea) är en liten buske som blommar lila blommor under höstmånaderna på 300 till 500 meters höjd i Arta, Grekland. Regn i september är en nödvändig förutsättning för en framgångsrik produktion av denna typ av ekologisk grekisk honung. Denna honung odlas inte varje år eftersom den kräver en kombination av faktorer inklusive vind i bergen. Honungen har en rik arom och smak av karamel. Ibland röd, ibland rent guld som det senaste partiet, honungen kristalliseras strax efter deras skörd.
Intressant fakta: för att producera ett kilo honung flyger ett bisamhälle tilsammans tre varv runt jorden.

Specifikation

Ingredienser: Ekologisk honung med ljung som dragväxt
Ursprung: Grekland
Förvaring: Förvaras torrt och svalt
Näringsvärde per 100 g
Energi 275 Kcal
Fett 0 g
Kolhydrater
- varav sockerarter 68,5 g
Protein 0,25 g
Vitamin C 2,2 mg
Vitamin B5 0,05 mg
Kalium 0,24 mg
Natrium 0,01 mg
Kalcium 0,51 mg
Magnesium 0,28 mg

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.