Artikelnr: 1999

Jordmandel/Chufanuts Skalade RAW&EKO 5kg

Logga in för att se pris

Om produkten

Jordmandel är en rotknöl som kommer från en växt och kallas Chufa på spanska. När knölen är rå har den en seg tuggkonsistens och en smak som påminner om en blandning av kokos och mandel. Efter skörd tvättas och torkas jordmandeln för att den ska kunna förvaras under längre perioder.

Jordmandel kan användas både rå och tillagad. De torkade knölarna kan ätas direkt (men det är rekommenderat att blötlägga dem för att få en mjukare konsistens) eller så kan de malas till mjöl som sedan kan användas vid bakning. Det går att använda jordmandel på samma sätt som man använder mandel. Dessutom kan man också pressa olja ur jordmandeln.

Den traditionella användningen av jordmandel är att göra Horchata de Chufa, som är en näringsrik och hälsosam dryck. Det är en mjölkliknande dryck som görs genom att mixa jordmandel med vatten. Det är en vanlig dryck i Valenciaområdet och serveras kyld.

 

Specifikation

Ingredienser: torkad skalad jordmandel (Cyperus esculentus)
Raw food-kvalitet: ja
Ekologiskt certifierad: ja
Ursprung: Väst Afrika

Kan förekomma skalbitar

Näringsvärde per 100 g
Energi 1922 kJ/459 kcal
Fett 24,3 g
varav mättat 5,22 g
Kolhydrater 61,7 g
varav sockerarter 16,2 g
Protein 4,09 g
Fiber 11,2 g
Salt 0,06 g

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.