Artikelnr: 1536

Dadlar Medjool Jumbo EKO 5kg

Logga in för att se pris

Om produkten

Ekologiska Medjooldadlar

5 kg av den riktiga lyxdadeln Medjool, som vi helst äter som den är...
Lite om medjooldadlar

Medjooldadeln är den finaste och köttigaste av dadlarna, och en riktig njutning att stoppa i munnen. Denna dadel är också mycket näringsrik - vissa ökenfolk har klarat sig i veckor på bara ett par dadlar om dagen.

Specifikation

Innehåll: Torkade dadlar av sorten Medjool.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU Organic
Ursprung: Israel(beroende på tillgång)

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 1160 kJ / 277 kcal
Protein: 2 gram
Fett: 0 gram
Kolhydrater: 75 gram
- varav sockerarter: 66 gram
- varav kostfiber: 7 gram

Användning

De har en tjock, men ofta mjuk konsistens i jämförelse med andra dadlar och de smakar sött som honung. Ryktet säger att den som en gång smakat dessa dadlar, aldrig vill äta några andra dadlar igen. De bör lagras kallt för bästa hållbarhet, en temperatur kring 10 grader är bra. Däremot bör de ätas i rumstemperatur för att den rätta aromen ska komma fram. Medjooldadlar kan ätas som de är, som ett mellanmål när du är på språng, eller användas i drycker, krämer, bakverk och matlagning. De är även vackra att använda som dekoration till mat. Dadlar är ett riktigt kraftpaket och Medjooldadlar smakar kungligt, precis som en pralin!

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.