Tapiokamjöl EKO 5kg

Tapiokamjöl EKO 5kg

Varumärke: 
Eko: 

Artikelnr: 2526x5 Kategori:

Beskrivning

Tapiokamjöl, en finmald mjölvariant som framställs genom att extrahera stärkelsen från cassavaroten, även känd som tapiokarot. Cassava är en rotfrukt som är allmänt förekommande i många delar av världen och är särskilt populär inom asiatisk, sydamerikansk och afrikansk matlagning.

Tapiokamjöl erkänns för sin förmåga att ge olika recept struktur och textur. Det fungerar ofta som ett glutenfritt alternativ i matlagning och bakning, särskilt för personer som lider av celiaki eller har glutenintolerans. Dess neutrala smak och förmåga att absorbera vätska gör det till ett utmärkt val för att tjocka och ge fyllighet åt såser, soppor och fyllningar.

En av de mest vanliga användningarna av tapiokamjöl är inom glutenfri bakning. Det kan användas ensamt eller i kombination med andra glutenfria mjölsorter för att ersätta vetemjöl i recept. Tapiokamjölet bidrar till att ge volym och elasticitet åt degen och hjälper till att skapa ett mjukt och saftigt resultat i bröd, kakor och bakverk.

Tapiokamjöl kan också fungera som ett substitut för potatismjöl eller maizena för att tjocka soppor, såser och pajfyllningar. Det har en hög absorptionskapacitet och ger en klarare konsistens jämfört med andra bindemedel. Det är dock viktigt att notera att tapiokamjöl inte är lämpligt för att skapa pudding eller liknande efterrätter, då det inte ger samma krämiga konsistens som tapiokapärlor.

 

Ursprung: Thailand
Ingredienser: ekologisk tapioka stärkelse
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Näringsvärde per 100 g
Energi…. 1498 kJ/358 kcal
Fett…………………………..0,02 g
varav mättat fett…..0,01 g
Kolhydrater…………….88,7 g
varav sockerarter …..3,4 g
Kostfiber……………………0,9 g
Protein ………………………0,2 g
Salt…………………………0,003 g

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2024 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram