Natessen
Artikelnr: 1945

Ananasringar torkade EKO 1kg

Logga in för att se pris

Om produkten
Ekologiska Ananasringar Ananas kommer ursprungligen från Sydamerika, och Christopher Columbus ska enligt sägnen ha varit den förste europé som smakade den...
Specifikation

Ekologiska Ananasringar

Ananas kommer ursprungligen från Sydamerika, och Christopher Columbus ska enligt sägnen ha varit den förste europé som smakade den märkliga ananasfrukten. Denne spred kunskap om frukten på nordligare breddgrader och i dag finns flertalet sorter med varierande smak i fruktdiskar världen över. Ett tropiskt klimat är att föredra om man funderar på att odla ananas, och man får vänta i två till tre år innan den så kallade rosettväxten bär frukt, sedan vissnar den och dör. Plantans vanligaste pollinatör är den lilla kolibrin.

Våra anansringar är härligt sega och syrliga och fantastiskt goda att äta istället för godis!

Enzymet bromelin

Om man äter färsk ananas kan man känna en stickande känsla på tungan. Detta är från enzymet bromelin som kan irritera slemhinnorna.

Ingredienser: ekologiska torkade ananasringar
Ekologisk: Ja, EU-ekologisk
Ursprung: Afrika
Förvaring: svalt och torrt

Näringsvärde per 100 g
Energi 1445 kJ/340 kcal
Fett 0,6 g
– varav mättat < 0,1 g
Kolhydrater 71,6 g
-varav sockerarter 69,3 g
Protein 2,9 g
Fiber 9,6 g
Salt (som natrium) 6 mg

Användning:

Supergott att äta precis som de är men du kan också blötlägga dina ananasringar för att använda i bakverk och smoothies

Vill man lyxa till sina ananasringar ytterligare, smält lite choklad eller kakaomassa i ett vattenbad och doppa ringarna i det – vips så har man fått chokladananas!

 

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.