Kanel Ceylon EKO

Kanel Ceylon EKO

Varumärke: 
NatessenMother Earth Big Pack
Eko: 
Artikelnr: 1292 Kategorier: ,

Beskrivning

Den ursprungliga och "riktiga" kanelen från Sri Lanka!
Kanelens namn härstammar från det italienska canella, som betyder litet rör. Det lilla röret betecknar så klart formen på barkbitarna från kanelträdet som rullar ihop sig när de torkar. Nu är det inte så att italienarna är de största konsumenterna av kanel. Snarare är det mexikanerna, som gärna blandar kanelen med choklad. Men även i mellanöstern används kanelen flitigt, i allt från kyckling- och lammrätter till sötsaker och drycker.

Amerikanarna föredrar emellertid kanelen i sina frukostflingor. Sitt ursprung har kanelen dock längre bort, nämligen i Sydostasien. Den typen av kanel som går under det latinska namnet Cinnamomum verum, sann kanel - som också anses vara just den ursprungliga kanelen - har sina rötter på Sri Lanka. Den är ljusare i färgen (och dyrare) än en av de i butikerna vanligare indonesiska kanelen, Cinnamomum burmannii, eller den kinesiska kassiakanelen, Cinnamomum aromaticum. Dessutom innehåller ceylonkanelen, Cinnamomum zeylanicum (vilket är samma som verum), mycket låga halter av cumarin, den toxinen som finns i övriga kanelsorter. De lankesiska kanelstängerna är spröda, då barken utgörs av flera tunna lager. Av dessa stänger kan du göra ditt eget pulver. Övriga sorter är mer hårda och grova, och ger inte efter för en mindre kaffekvarn. Denna variant av lankesisk kanel som vi erbjuder här är emellertid redan finmald!

Latinskt namn: Cinnamomum zeylanicum
Ingredienser: Finmalt kanelpulver
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Förvaras torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 247 kcal
Fett: 1,2 g
- varav mättat fett: 0,3 g
Kolhydrater: 65,53 g
- varav sockerarter: 2,38 g
Fiber: 54,3 g
Protein: 3,89 g
Salt: 277 mg

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2023 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram