Acai Frystorkad RAW&EKO

Acai Frystorkad RAW&EKO

Varumärke: 
Mother Earth Big Pack
Eko: 

Lägg till i favoritlista
Lägg till i favoritlista
Artikelnr: 1460 Kategori:

Beskrivning

Acaipulver och açaíbärets ursprung
Acaí har ett högt näringsvärde i förhållande till dess energivärde, och menas av många vara ett riktigt superbär. Acaibären påträffas framför allt i Sydamerika, i Amazonas djungel, där de växer på träd (açaizeiro, eller kålpalm på svenska) i ett bälte från Belize och ner till Brasilien. Bären är små och blålila och påminner om blåbär eller slånbär. De har en rik och och mörk smak – som en blandning mellan blåbär, oliv och choklad. Bären växer i sjok i toppen av palmen och bara de av fin kvalitet och full mognad plockas. Efter att de skördats sorteras kärnorna bort och fruktköttet frystorkas omedelbart (vakuumtorkning under låg temperatur), för att slutligen malas till ett näringsrikt mörkt acaípulver.
Näringsinnehållet i acaipulver
Bären har sedan länge använts av Amazonas invånare, inte minst för dess näringsrika innehåll. Bäret innehåller vitaminerna B1, B2, B3, C-vitamin och E-vitamin, samt mineraler, bland annat kalcium, kalium, järn samt antocyaniner och antioxidanter. Dessutom innehåller acaibär en hel del omega 6, omega 9, och fibrer. Själva bäret består till 90 procent av en kärna och 10 procent utgörs av fruktköttet. I form av pulver kan det enkelt blandas i mat, yoghurt, smoothies eller andra drycker.
Acai har blivit populärt som ett tillskott i smoothies och juicer, men det färska bäret blir snabbt gammalt. Därför är de flesta acaivarorna på denna sida jordklotet pastöriserade och alltså inte råa. Vårt acaipulver är emellertid av råkvalitet och frystorkat, vilket gör att det behållit mer av sitt näringsinnehåll och sin enzymatiska aktivitet.
Innehåll: Frystorkade och pulveriserade açaíbär (Euterpe oleracea, 99,8%) och citronsyra (0,2%).
Raw food-kvalitet: Ja
Ekologisk: Ja, EU-ekologiskt
Ursprung: Brasilien

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde: 2352 kj / 571 kcal
Fett: 49,1 g
- varav mättat fett: 14,6 g
Kolhydrater: 8,6 g
- varav sockerarter: 0,9 g
Fiber: 26,1 g
Protein: 9,7 g
Salt: 0,088 g

OBS! Öppnad förpackning bör förvaras i kylskåp och förbrukas inom 30 dagar, tillsluts väl.

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2022 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram