Artikelnr: 1452x

Björksocker EKO

Logga in för att se pris

Om produkten

Ekologiskt Björksocker, Xylitol

Xylitol (björksocker) är en sockeralkohol som finns i många grönsaker, i frukt och i träd. Det bildas till och med i små mängder i människokroppen.Mest xylitol finns det i björkens sav och tillverkningen tog fart under andra världskriget i Finland, då det rådde brist på socker. I dag kommer den mesta xylitolen antingen från Finland eller från Kina. Produkten är i pulverform och trots namnet faktiskt helt luktfritt och det är även lättlösligt i vatten och alkoholer. Det finns både grovkornig och finkornig xylitol, beroende på tillverkningsmetod.Xylitol och tandhälsaVi känner igen xylitolen från tuggummin och tandkräm och detta tack vare att många studier visat att det motverkar karies, höjer pH-värdet i munnen, kan hämma tillväxt av vissa bakterier och förebygga muntorrhet.
Specifikation
Innehåll: Xylitol (sockeralkohol utvunnen från björkfiber) Raw food-kvalitet: Nej. Ekocertifiering: Nej. Ursprung: KinaNäringsvärde per 100 g Energi 1046 kJ/250 kcal Fett 0 g Kolhydrater 100 g Protein 0 gOBS 1: Vid en överkonsumtion, över 400 g per dag kan det utlösa diarré. OBS 2: Xylitol skall EJ konsumeras av hundar då deras matsmältningskanal saknar förmåga att bryta ner det.
Användning

Hur används xylitol?

Xylitol är ett vitt kristalliskt substitut för vanligt socker. Det ser ut som socker och smakar faktiskt nästan som socker. Det används över hela världen som ett substitut till socker under beteckningen E967 i bland annat tuggummin, mint och annat godis.