Arter

Är det någon skillnad på pumpa och pumpa eller är mandel bara mandel?

Som kvalitetsmedvetna råvaruproducenter och –distributörer vet vi att det är stor skillnad på när växterna odlas, var de odlas, hur de sköts om, när de skördas, vilka arter som väljs ut vid sådden, hur de förvaras fram till och under transport och mycket annat.

För oss är det en självklarhet att vara införstådda med hur olika typer av råvaror som exempelvis mandlar har olika smak, olika hållbarhet och olika användningsområden. Tuonomandeln till exempel som vi säljer mycket av, är självpollinerande och är mycket uppskattad i Italien, med sitt halvmjuka skal, grova textur och den fylliga smaken. Precis som med viner går det att bli både kännare och få stor uppskattning för de många sorternas olika egenskaper och de upplevelser de bjuder oss på!

När vi köper in pumpafrön säger vi inte bara ”ta vilken sort som helst, bara det är pumpafrön”, utan vi vill ha koll på den specifika pumpa-arten, hur den ekologiska odlingen går till, i vilket stadium fröna skördas och hur de förvaras efter skörd. Genom att känna till de olika arterna så kan vi lättare välja sorter av bra kvalitet till våra återförsäljare, och ha koll på de olika utmaningarna som kan uppstå för en art men inte för en annan, och därmed göra klokare val beroende på de många faktorer exempelvis pumpafröna utsätts för på sin väg från odlingen till slutkundens bord.

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2024 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram