Om Natessen

Natessen som företag grundades år 2014 med ambitionen att främja ekologiska och hållbara livsmedel från ursprungsländer. Vi startade vårt arbete med bönder och kooperativ i Peru redan 2011.

Natessen arbetar främst med ekoligiska premium råvaror på ett hållbart sätt. Vi arbetar även från ett socialt perspektiv där bönder skall få rätt betalt. Vårt lager och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg och vi är certifierade för Ekologisk import och produktion samt för IP Livsmedel.

Vår affärsidé

Genom direkt handel med bönder och kooperativ kan vi säkerställa kvalitet, spårbarhet och anständiga villkor. Färre handelsled leder även till färre frakter, som i sin tur begränsar miljöpåverkan.

Vår affärsidé är lika enkel som den är konkurrenskraftig: att erbjuda spännande och högkvalitativa ekologiska råvaror direkt från bönder och kooperativ till alla som vill leva hälsosamt. Förutom miljö och hälsa så värnar vi även om social hållbarhet. Därför arbetar vi nära våra leverantörer, från biodlare i Sverige till kakaobönder i Ecuador.

Direct Trade och Spårbarhet

Genom sk.a. Direct Trade kan vi försäkra oss om att pengarna når hela vägen fram till bonden som vi dessutom har byggt nära, långsiktiga relationer med. Direct Trade ger dessutom längre hållbarhet på råvarorna eftersom de inte väntar på lager i Europa innan de kommer till Sverige. Istället packar vi dem själva i vår fabrik i Landvetter utanför Göteborg.

Vår Filosofi

Råvaror som gör gott för både vår kropp och planet – detta är filosofin vi lever efter på Natessen. Vi gör detta genom växtbaserade och ekologiska produkter av högsta kvalité. Produkter som är spännande, nyskapande – och inte minst supergoda.

Våra Varumärken

Våra produkter säljs i hela Sverige och riktar sig främst mot livsmedelsbutiker, hälsokostaffärer, restauranger och webbutiker. Vi har en rad egna varumärken: Mother Earth, Råvarubutiken, Kiviks Lilla Råa, Go For Life samt Natessen. Utöver dessa distribuerar vi ett antal andra varumärken såsom GEO, Probiform, Kuna, Wermlandschoklad, Muria och Marigold.

Om oss

Kan personal från 6 olika livserfarenheter och länder samarbeta?

En av våra många upparbetade styrkor är att vi välkomnar mångsidiga erfarenheter, kännedom om olika länder, kulturer och kök, samtidigt som vi är väldigt nyfikna och älskar att hitta nya sätt att samarbeta och hitta nya synergier mellan oväntade kontakter.

Vi har en toppenbra uppslutning av människor från så olika platser i världen som Peru, Norge, Sverige, Vitryssland, Bosnien och Kosovo. Tack vare de många intrycken vi tillsammans bär på och kan dela med oss av, så berikar det hela vår verksamhet – vi arbetar ju med råvaror som odlas på många olika håll, hundratals mil härifrån, och att ha den styrkan i vår internationella lilla grupp innebär att vi alltid är öppna för att kommunicera, samarbeta, söka nya uttryckssätt och förstå de många behoven hos både våra kunder och våra producenter.

Vår process

Arter

Är det någon skillnad på pumpa och pumpa eller är mandel bara mandel?

Kvalité

Är kvalitetsvaror produkter utan koppling till skörd, art och ursprung?

Kontroll

Hur vet man att eko är eko på den expansiva marknaden?

Tryckeri & design

Från idé till produkt ”in house”
– hur funkar det?

Packning

Finns det fördelar med att ha kontroll och översikt i produktionen av egna varumärken?

Logistik

Har vi eget lager eller tar vi genvägar som oftare innebär sämre leveranser?

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2023 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram