Artikelnr: 1099x

Mother Earth Premium Kokosolja Pure White EKO 500ml

Logga in för att se pris

Om produkten

Mother Earths Vita Kokosolja är en högkvalitativ kokosolja av 100% som framställs från noga utvalda, torkade kokosnötter. Trots att högre temperaturer används vid utvinning från de solälskande kokospalmerna, som kan bli upp till 20 meter höga, behåller kokosoljan dess härliga kokosarom. Kokosnötterna skördas när de är färska och har grönt skal, och utgör en viktig föda för många människor i tropiska och subtropiska regioner.

Kokosnöten är en stenfrukt som kan väga upp till 2,5 kg och innehåller en sten eller ett frö med ett hårt yttre skal, likt nektariner och kaffebönor. Kokosnöten består av både fruktköttet (kopra), som används för att tillverka kokosolja, kokosflingor, kokossmör och kokosmjölk, och kokosvattnet som finns inuti kokosnöten och kan mäta upp till en halvliter.

Specifikation

Ingredienser: Varm pressad kokosolja
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energi 3487 kJ/833 kcal
Fett 100 g
-varav mättat fett 86,5 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g
Fiber 0 g
Salt 0 g

Användning

Fruktköttet är i början i flytande form, men efter en tids mognad stelnar det som sitter närmast skalet. Kokosnöten har fått sitt namn från det spanska ordet ”coco”, som betyder ”apansikte”, på grund av kokosnötens två ögonliknande ärr och munliknande utskott där grodden ska tränga ut ur skalet.

Normal dosering är 1-2 msk per dag