Artikelnr: 2315

Paprikapulver Rökt Starkt EKO 1kg

Logga in för att se pris

Om produkten
Paprikapulver Rökt Starkt Paprikapulver Rökt Starkt Rökning av paprika har en mycket lång tradition i Spanien. Endast utvalda, fullt mogna frukter...
Specifikation

Paprikapulver Rökt Starkt
Paprikapulver Rökt Starkt

Rökning av paprika har en mycket lång tradition i Spanien. Endast utvalda, fullt mogna frukter röks uteslutande över ekrök. Förutom den mest kända, ädla sötrökta paprikan finns det även en mycket mer pikant variant (kallad rose hot). Båda sorterna kommer från samma paprikaplanta, men när det gäller den rosévarma paprikan mals efter rökning även septum och frön, som innehåller det skärpande capsaicinet. Graden av skarphet är jämförbar med den för en milt het chili. 
Rökt paprika är också känd som pimentón de la vera eller paprika de la vera och är oumbärlig i köken på den iberiska halvön och i den spanska korvspecialiteten chorizo. Rökt paprikapulver är utmärkt för att smaksätta såser, soppor, grytor, BBQ-såser och marinader, vilket ger dem en underbar rökdoft. Kötträtter, som gulasch eller chili con carne, får en distinkt smak. Eller varför inte kombinera den rökta, pikanta paprikan med friterade medelhavsgrönsaker som auberginer eller zucchini, eller med en mild ost.

Ingredienser: ekologiskt rökt starkt paprikapulver
Ursprung: Spanien
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: utmärkt för att smaksätta såser, soppor, grytor, BBQ-såser, marinader, Kötträtter, som gulasch eller chili con carne. Passar även bra för att sätta smak på vegetariska rätter

Tillgänglighet av bra produkter

Natessen är inte som vilken livsmedelsbutik som helst, utan här finner du ett stort engagemang för kvalitet, ekologi och ursprung. Vi vill att så många som möjligt ska ha chansen att köpa bra produkter som gör gott.