Kanelstång Ceylon 100g ME

Kanelstång Ceylon 100g ME

Varumärke: 
Mother EarthMother Earth
Eko: 
Artikelnr: 2207_base Kategori:

Beskrivning

Kanelstång Ceylon

Vi hämtar vår kanel från Cortex Cinnamomi Zeylanici-trädet i Sri Lanka och det är den sanna kanelen som är mest eftertraktad. Det är dock viktigt att skilja den från kassiakanel som är mycket billigare men innehåller höga halter av kumarin, ett giftigt ämne som inte finns i ceylonkanelen. Detta gör ceylonkanelen till ett tryggare val.

Kanelstångarna tillverkas genom att man skalar barken från trädet, rullar ihop den och torkar den. Ceylonkanelen har en tunnare bark och en ljusare färg än kassiakanelen. Skillnaden mellan smakerna är också påtaglig; ceylonkanelen har en fruktig smak som kan skilja sig från den klassiska kassia-kanelen som många är vana vid. Det är viktigt att hantera kanelen med försiktighet, särskilt kassiakanelen, på grund av dess höga nivåer av kumarin.

Latinskt namn: Cinnamonum zeylanicum
Ingredienser: ekologiskt kanelstång av ceylon
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Kanelstång ger den lite extra lyxiga kanel-känslan och smaken. Lägg i mjölken när du kokar varm choklad, eller när du bereder din gröt på morgonen. Kanel används också mycket under juletiden och i bakverk.

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2023 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram