Kanel Ceylon Stång 8mm EKO 1kg

Kanel Ceylon Stång 8mm EKO 1kg

Varumärke: 
Mother Earth Big Pack
Eko: 
Artikelnr: 2286 Kategori:

Beskrivning

Kanelstång Ceylon

Vår kanel härstammar från Ceylon, Sri Lanka och utvinns från Cortex Cinnamomi Zeylanici-trädet. Detta är den mest äkta sorten av kanel som finns tillgänglig. Men det är viktigt att notera att det finns en billigare variant som kallas kassiakanel, som också är känd för att innehålla höga nivåer av kumarin – ett giftigt ämne som inte finns i ceylonkanelen.

Kanelstångarna tillverkas genom att man skalar barken på trädet, rullar ihop den och torkar den. Ceylonkanelen har en tunnare bark och en ljusare färg än kassiakanelen. Dessutom skiljer sig smaken mellan de två sorterna, medan kassia kanelen har en klassisk smak, har ceylonkanel en fruktig smak som kan vara förvånande för vissa. Det är viktigt att vara försiktig när man använder kanel, särskilt om man använder kassia kanelen på grund av dess höga nivåer av kumarin.

Latinskt namn: Cinnamonum zeylanicum
Ingredienser: ekologiskt kanelstång av ceylon
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Kanelstång ger den lite extra lyxiga kanel-känslan och smaken. Lägg i mjölken när du kokar varm choklad, eller när du bereder din gröt på morgonen. Kanel används också mycket under juletiden och i bakverk.

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2023 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram