Kanel Cassia Malen EKO 1kg

Kanel Cassia Malen EKO 1kg

Varumärke: 
Mother Earth Big Pack
Eko: 
Lägg till i favoritlista
Lägg till i favoritlista
Artikelnr: 2325 Kategori:

Beskrivning

Kanel Cassia EKO 1kg

Kanel är en av våra vanligaste kryddor i Sverige och även en av våra mest omtyckta. Kanelen kommer ifrån barken på trädet som sedan mals till detta pulver.

Det är dock skillnad på kanel och kanel och denna cassia kanel bör ätas med försiktighet. I kanelen finns det nämligen ett ämne som heter kumarin vilket tyvärr kan skada vår lever. I cassia kanelen finns den i betydligt högre dos än vad det gör i ceylon kanelen.

Vi har ändå valt att ta in denna sorten då vi fått många kommentarer om att ceylon kanelen inte smakar kanel. Ceylon kanel har en mycket blommigare smak och doft än vad cassia kanelen har som smakar som det traditionella kanel som vi är vana vid här i Sverige.

Rekommenderat ifrån livsmedelsverket är att vuxna bör begränsa sin konsumtion av kanel till ungefär en tesked per dag och barn till ungefär en halv tesked per dag för att undvika risk för leverskador. Att äta mer kanel än detta vid enstaka tillfällen innebär dock inte någon risk.

Rekommendationen gäller cassiakanel (Cinnamomum cassia) som är den kanelart som oftast används som krydda i Sverige. Ceylonkanel (Cinnamomum zeylanicum) innehåller mycket mindre kumarin än cassiakanel och innebär ingen risk vad gäller intag av kumarin.

Ingredienser: ekologiskt cassia kanel
Ursprung: Indonesien
Förvaring: Förvaras torrt och svalt.
Användning: Använd i bakverk och matlagning

Obs tänk på att inte använda för mycket utav cassia kanelen, max 1 tsk per dag för vuxna och ½ tsk per dag för barn

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2023 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram