Probioform, Optiotiskt kosttillskott, 2 liter

Probioform, Optiotiskt kosttillskott, 2 liter

Probioform är ett kraftfullt och avancerat kosttillskott av fermenterad mjölksyrejäst med 80 olika mikroorganismer från 100 % vegetabiliska källor. Den är en naturlig, flytande probiotika och passerar magsyran oskadd. Probioform fungerar också bra att göra egen yoghurt eller syrade grönsaker med. Den smakar lite åt vinägerhållet eller som just fermenterade grönsaker samt är mörkbrun i färgen. Bag in box på 2 liter - räcker 1-2 månader beroende på dosering.

Kosttillskott. Överdosera inte den dagliga dosen. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad kost.

Varumärke: 
Probiform
Eko: 
Nej

Artikelnr: 802037 Kategori:

Beskrivning

Vad är Probioform?

Probioform är ett flytande bredspekturms kosttillskott med 80 olika mikroorganismer från mjölksyrebakterier, vild jäst*, samt fofsyntesbakterier.

Probioform är ett resultat av EM-teknologin och utvecklades av Dr Hiega i Japan efter hans 30-åriga forskning i ämnet. Slutsatsen av forskningen visar att det finns bakterier i naturen och i matsmältningssystemet som arbetar med att skapa balans och har en viktig funktion för magen. Probioform kommer från 100% vegetabiliska källor, är naturlig och passerar magsyran oskadd.

*Vildjäst finns överallt runt omkring oss; ex. på fruktskal och gröna blad. Dess funktion är att tillsammans med mjölksyra skapa tex. B vitaminer, K vitaminer och enzymer. Det finns lite utav dessa vilda jäststammar i Probioform för att den skall fungera som komplett produkt.

Idag beror många av våra hälsoproblem på en svag eller obalanserad tarmflora, som kan ha uppstått på grund av vår moderna kosthållning, penicillinkurer eller exempelvis en stressig livsstil. Det är alltid en god idé att börja äta lite mer fibrer (finns t.ex. i färska frukter och grönsaker) och mindre raffinerat socker och fett för att hjälpa tarmbakterierna på vägen till en bättre balans. Med flytande probiotika som Probioform som är full av nyttiga mikroorganismer får du en bra komplettering till din kropps hälsa – med naturens egen lösning!

Hur används den?

Probioform är en flytande probiotika som kan rekommenderas till de flesta barn och vuxna, helst i samband med en måltid utspädd i ett glas med vatten. Probioform fungerar också bra att göra egen yoghurt eller syrade grönsaker med. Kan även ges till husdjur och plantor.

Dosering vuxna: 1 tsk till 3 msk 1-3 gånger per dag, gärna i samband med måltid. Den bör spädas med vatten. En del passar det att börja med en tesked och en del med en matsked.

Dosering barn (upp till 12 år): Barn bör börja med lägre dos; 1 halv tesked utblandad i mat eller dryck 1 till 2 gånger dagligen.

Som dricksvattenförbättrare/vattenrening: ca 1 matsked per liter vatten, låt stå i 25-30 timmar.

Läs detta: Börja försiktigt, kan verka laxerande i inledningskedet. Spädes helst i ett stort glas ljummet vatten. Biverkningar eller reaktioner: när man använder mjölksyrabakterier kan det till en början skapa gaser och orolig mage eller verka laxerande. Man kan då minska dosen och inta det med måltid.

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Personer som använder receptbelagda mediciner bör rådfråga läkare innan användning.

Bevattning av jord och växter (ute och inne):
10 ml per liter vatten. Vattnas ut veckovis. Kan även sprayas direkt på blad, frukter, bär och grönsaker.

Rengöring (inne och ute):
10-50 ml till 1/2 liter vatten. Sprayas på. Låt verka en stund. Eventuell smuts tvättas eller spolas sedan bort.

Innehåll: Vatten, Rörsockermelass, L Plantarum, L Casei, L Bulugaricus, L Fermentum, Enzymer, Saccharmomyces Cerevisiae. Innehåller minst 10 000 CFU/ml vid tappning. Bag in box på 2 liter med vätska. Smakar lite åt vinägerhållet och är mörkbrun i färgen. Probioform är ej upphettad. Probioform har aldrig varit frystorkad eller behandlad.

Förvaring: Probioform kan förvaras i rumstemperatur upp till 1 år. Förvaring i skafferi förlänger hållbarheten. Datum står på kartongen, det datumet gäller oavsett och kartongen är öppnad eller ej. Probioform skall förvaras mörkt, frostfritt och under 38 grader. Förvaras oåtkomlig för barn.

Märk: Probioform skall alltid förvaras mörkt och så lufttätt som möjligt, dvs den gör sig utmärkt i lådan den kommer i. Det är bla. det som bidrar till den långa hållbarheten. Om man vill föra över det i en mindre behållare för tex. en resa rekommendera vi att man tappar det på en mörk flaska.

Leverantör: Probioform, Sverige. Bakom produkten ligger många års forskning av Dr Higa från Japan. Produkten tillverkas i Holland utav ett EMRO godkänt labb

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2023 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram