Mother Earth Premium Kokosolja Pure White EKO 500ml

Mother Earth Premium Kokosolja Pure White EKO 500ml

Ekologisk kokosolja, perfekt till stekning och bak!

Varumärke: 
Mother Earth Premium LineMother Earth Premium Line
Eko: 
Ja
Lägg till i favoritlista
Lägg till i favoritlista
Artikelnr: 1099_base Kategorier: ,

Beskrivning

Mother Earths Vita Kokosolja är en högkvalitativ kokosolja av 100% som framställs från noga utvalda, torkade kokosnötter. Trots att högre temperaturer används vid utvinning från de solälskande kokospalmerna, som kan bli upp till 20 meter höga, behåller kokosoljan dess härliga kokosarom. Kokosnötterna skördas när de är färska och har grönt skal, och utgör en viktig föda för många människor i tropiska och subtropiska regioner.

Kokosnöten är en stenfrukt som kan väga upp till 2,5 kg och innehåller en sten eller ett frö med ett hårt yttre skal, likt nektariner och kaffebönor. Kokosnöten består av både fruktköttet (kopra), som används för att tillverka kokosolja, kokosflingor, kokossmör och kokosmjölk, och kokosvattnet som finns inuti kokosnöten och kan mäta upp till en halvliter.

Fruktköttet är i början i flytande form, men efter en tids mognad stelnar det som sitter närmast skalet. Kokosnöten har fått sitt namn från det spanska ordet ”coco”, som betyder "apansikte", på grund av kokosnötens två ögonliknande ärr och munliknande utskott där grodden ska tränga ut ur skalet.

Normal dosering är 1-2 msk per dag

Ingredienser: Varm pressad kokosolja
Ursprung: Sri Lanka
Förvaring: Torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g 
Energi 3487 kJ/833 kcal
Fett 100 g
-varav mättat fett 86,5 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g
Fiber 0 g
Salt 0 g

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2024 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram