Kakaosmör Wafers - Pellets RAW&EKO

Kakaosmör Wafers - Pellets RAW&EKO

Varumärke: 
Mother Earth Big PackMother Earth Big Pack
Eko: 

Lägg till i favoritlista
Lägg till i favoritlista
Artikelnr: 1627 Kategori:

Beskrivning

100% raw kakaosmör från Pangoakollektivet i Peru
Från Peru kommer detta riktigt fina kakaosmör som pressats varsamt från råa kakaobönor. Smöret har den speciella karakteristikan hos verkligt rått kakaosmör som gör att det smälter lite långsammare, stelnar snabbare och har en mer distinkt fet smak.

Kakaosmör till chokladtillverkning
Kakaosmör, eller kakaofett, är en vit massa som finns inuti kakaobönan och som kan kallpressas och användas till chokladtillverkning. Kakaobönorna, som ger upphov till kakaosmöret, växer på kakaoträdet (Theobroma cacao) och kommer ursprungligen från Central- och Sydamerika, men odlas sedan koloniseringen av jordklotet även i Afrika, Asien och andra tropiska delar av världen. Nederländerna är det land som importerar mest kakaobönor och exporterar mest kakaosmör. Även om choklad associeras med något brunt, så är kakaosmöret vitt precis som vanligt smör. Det används för att ge struktur, smak och doft till choklad.

Fetterna i kakaosmör
Av fettsyrorna i kakaosmör så är 60 procent mättade och består av stearinsyra och palmitinsyra. Kakaosmör kan användas i kosmetika, tvål, lotion och hudvårdsprodukter. Kakaosmör är ett bra och dyrt fett. Därför byter många chokladproducenter ut kakaosmöret mot billigare vegetabiliska fetter. Dock får choklad där mer än 5 procent av produktens slutvikt bytts ut mot annat fett inte heta ?choklad? enligt ett EU-direktiv. Choklad av bra kvalitet byter aldrig ut något av kakaofettet.

Kakaosmör som hudvård
Vid behandling av hudproblem, som eksem, kan kakaosmör brukas eftersom den skapar en barriär mellan den skadade huden och omvärlden. Kakaosmör påstås vara bra som fuktighetskräm då den hjälper huden att hålla sig mjuk och smidig. Kakaosmör har sin smältpunkt vid människans kroppstemperatur och kan därför lätt tas upp av huden. Om man har fet hud är kakaosmör oftast ingen bra idé, eftersom fettet då täpper till porerna. Torr hud på till exempel armbågar har bättre nytta av smöret. Kakaosmöret kan också ge en bra bas till tvålar som då löddrar bra med stora bubblor.

Under graviditeten kan kakaosmör användas för att förebygga och behandla hudbristningar som ofta bildas. Men även bland icke-gravida har massage med kakaofett/olja blivit populärt.

Hur använder jag kakaosmör?
Kakaosmöret smälter lätt i vattenbad när det delas upp i mindre bitar. Man kan exempelvis riva så mycket kakaosmör man behöver på ett rivjärn. Sedan används fettet exempelvis i rå godistillverkning eller kalla dessserter.

Kakaosmöret består av väldigt stabila fetter med naturliga antioxidanter vilket gör att den har en hållbarhet på flera år!
Ingredienser: Ekologiskt kallpressat kakaosmör
Ursprung: Peru
Förvaring: Mörkt, torrt och svalt

Näringsvärde per 100 g
Energivärde: 3768 kJ / 900 kcal
Fett: 100 g
- varav mättat fett: 71,43 g
Kolhydrater: 0 g
varav sockerarter: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g
Fiber: 0 g

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2022 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram