Bipollen Grekland Premium ME RAW 150g

Bipollen Grekland Premium ME RAW 150g

Varumärke: 
Mother EarthMother Earth
Eko: 
Artikelnr: 2346_base Kategori:
Kampanj

Beskrivning

Bipollen ifrån Grekland

Bipollen är egentligen klumpar av hanfröer och nektar från de växter som blivit besökta av biet.

Just detta bipollen är inte ekologiskt som vi annars är noga med men vi kunde helt enkelt inte låta bli att ta in detta fantastiskt goda bipollen i sortimentet. Det har en alldeles unik smak och konsistens i jämförelse med våra andra bipollen. Det är mjukare och har en mycket blommig god smak.

Insamling av bipollen
Bina transporterar bipollen i fickor på benen till bikupan. I kupan samlas bipollenet in genom att bina passerar genom en något trång ingång, där bina skrapar av en del av det insamlade pollenet från sina ben. Bipollenet ramlar då ner i små behållare undertill. De tar inte skada av detta och får naturligtvis behålla tillräckligt med pollen själva för att sörja om de sina.

Rek. dosering: 1–2 tsk/dag. Dosen kan ökas om detta känns okej.

Dosering och kontraindikationer:
Bipollen kan hos vissa ha en lätt laxerande effekt och ge upphov till allergiska reaktioner. Därför rekommenderas det att du börjar med en mindre dos (¼ tesked) för att se hur din kropp reagerar. En daglig dos brukar uppgå till 30 gram, en mängd som inte bör överskridas. Om du är extremt allergisk mot bistick kan detta livsmedel ge en anafylaktisk chock. Annars gäller allmänt förnuft, att introducera nya tillskott sakta. Bipollen kan inledningsvis ge huvudvärk, illamående och hudirritation då det är ett mycket näringsintensivt livsmedel.

Innehåll: Torkade korn av blompollen.
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: Nej
Ursprung: Grekland


Näringsvärde per 100 g 
Energi 1668 kJ/396 kcal
Fett 6,7 g
varav mättat fett 2,7 g
Kolhydrater 61 g
varav sockerarter 38 g
Kostfiber 9,6 g
Protein 18 g
Salt 0,01 g

KONTAKT

Natessen AB

Adress: Gröenvägen 11
438 91 Landvetter
Sweden

Epost: info@natessen.com

Telefon: 031-432032
Måndag - Fredag
08:30 - 12:00 och 13:00 - 17:00

© 2021 – 2023 Natessen AB. All rights reserved.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram